8 Haziran 2013 Cumartesi

Herkes için Mesaj

Mesaj,  alan kişiye özeldir. Bir insana saatlerce anlatman gerektiğini kimisine bir bakışınla anlatabilirsin. Bazen en zor anlarını paylaşacak bir kelime bulamazsın ama bir kişi gelir duruşunuzdan anlar. İşte o insanlara sıkı sıkıya sarılmak istersin. Kimisi için annedir, babadır, kardeştir bu kişiler kimisi için kardeş gibi bir arkadaş kimisi için ise daha özeldir Sevdiğidir. Beni ondan başkası anlamıyor dediğimiz kişiler bir bakmışız hayatımızdan uçup gitmiş bir şekilde. Yalnız hissederiz, derdimizi anlayacak kimse yok deriz. Derdi verene bakmayız. En zorlandığımız düşüncelerimize, yaşantılarımıza bakalım. Çoğu, umut ettiğimiz, dua ettiğimiz, hayal kurduğumuz şeylerin kırıklıklarından, bizim yaptığımız planların boşa çıkmasından kaynaklanıyor. İnsana sırtımızı dayadığımız müddetçe hayal kırıklıkları bir ömürlük olur oysa en başından sırtı dayarsan Rab'be ve bilirsen ne gelirse O'ndan, kırık bir hayalin yerini sonsuz bir Cennet doldurur.

İnsanın ortalama 80 yıllık hayatına dair ne de çok kırıklıkları var. Onu geçtim ilk 15 yaşta, 20'li yaşlarda bile sürekli bir kalıba girme bir şeyler çabalama ve hayallerimizi yakalamaya çalışıyoruz. Sorsak hepimiz ölümü biliriz ama ölümü hiç beklemiyoruz. En beklenmedik şeyleri düşünen zihnimiz sıkıntıların üstesinden gelmeyi bir türlü başaramaz maalesef. Çünkü Yaratan kula sıkıntıyı kendi başına halletsin diye değil Beni ansın diye verir. Sığınmak için gereken her şeye sahibiz. Sığınabilecek bir yüreğe sahip olursak geri kalan her şey önümüzde bir bir açılacaktır.

Konunun başına gelecek olursam. Mesaj alan kişiye özeldir. İslam ise herkes için yeterli olan bir mesajdır. "Ayağınıza bir taş değse benden bilin." diyen Allah'ımıza güven ve teslimiyet duygularıyla bağlandığımız vakit geri kalan her şey oyun gibi gelecektir. Çünkü kavuşma günü geldiğinde "O Sabredenleri Müjdeleyiniz"  diye emretmiştir. Müjdeler olsun Sabredenlere ve her sıkıntıyı Allah'tan bilenlere. Selam ve Duayla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder