14 Haziran 2013 Cuma

Hayat Neşeli bir Hüzün

Hayat neşeli bir melodiye sığınmak zorunda kalmış hüzünlü şarkı sözlerine benziyor. En garibi de ritim ne kadar artarsa artsın hüznünü her zaman sunar kalbimize. Ne kadar mutlu olursak hep arkasında bir mutsuzluk buluruz anlayacağınız. En neşeli anlarımızı düşünün hiç düşünmeyiz geçmişi geleceği. Bir de hüzünlü anılara dönelim. Hangisini daha uzun sürdürüyoruz? Hayata 9 mutsuzluk gelirse 1 mutluluk gelir ki şükre sebep olsun. Tabii mutluluğu doya doya yaşayanlar da oluyor, mutsuzum demek  yanlış olur çünkü şükür için sebep hiç bitmez. Ölümde bile şükür için onlarca sebep varken hayatın bir sınavından dolayı mutsuzluktan bahsetmek aciz bir şey. Ama kendimizi kandırmaya gerek yok. İstek, arzu ve kederlerimiz ile mutsuzluğu kolay yakalayabilen bir türüz.

Nefsin en büyük oyunlarından biri olan istekler bizi en çok mutsuz eden şeylerdir. Hayaller kurarız. Mesela keşke yanımda olsa, şimdi burada olsaydı şöyle olurdu deriz ve dönüp baktığımızda tek başımıza olduğumuzu görüp mutsuz oluruz. Yani mutsuzluğu kendi kendimize kurarız. Yanımızdaki kişileri, sahip olduklarımızı görmek istemeden, sahip olmadığımız şeylere sarılırız. İşte oldukça ritmi yüksek bir parçaya ait mutsuz şarkı sözleri gibi oluyor hayat böyle. Şükretmek için sebep ararken şükürsüzlüğe düşüyoruz. Eğlenmemiz gereken yerde sanki eğlenirsek suç işleyecekmişiz gibi hissediyoruz. Bunu yaşamadığımız zamanda mutluluğa ait bir vakit ayırmak yerine boşluğa bırakıyoruz kendimizi. Mutlu olma şansını yakalamışken gerçek mutluluğum bu değil diyerek dönüp gidiyoruz. Mutsuz isek mutlu insanlara bile katlanamıyoruz gün geliyor. Ne çok problemimiz var hayata dair. Gözü kapadığımızda mutlu kalmak duasıyla.

Dip Not: Mutsuz olmayı gram haketmiyorsun. Sana gülmek o kadar yakışıyor ki o gözyaşlarını silmeye gücümün yeteceği günü bekliyorum. Seni çok seviyorum.
Bir ömür Seninle Mutlu olup, Hesap günü geldiğinde el ele kalanlardan olmak duasıyla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder