28 Nisan 2013 Pazar

İnsan Ve Aşk

Evet "Aşk" hep var. Alnı secdeye koymak kadar yakın hatta daha da yakın gözlerini sağa sola çevirirsen her zerrenin mükemmelliğinde bulabilirsin "Aşk"ı. Peki  ya bir insan da bulmak "Aşk"ı ?

Hadi benim gözümden bakalım bir kerelik daha bundan sonra tarihe karışacak bu satırlar.

Allah-u Teala insanı en mükemmel şekilde yarattı ve ona "Ruhumdan üfledim" buyurdu. Bu öyle bir yüce makam ki en ufak atomdan en büyük evrene kadar her şey sadece tek bir varlığın doğumu hürmetine yaratıldı  Hz. Muhammed (S.A.V). Bir insan ne eksik ne fazla ve "Aşk" O'nda tecelli oldu öncelikle. Fakat O da sevdi bir insanı. Ne demişti Alemlerin Gül'ü Hz. Ayşe " Ey Allah'ın Resulü beni seviyor musun" diye sorduğunda. " Evet ya Aişe tabii seviyorum". Dayanamayıp Hz. Ayşe tekrar sordu " Beni Nasıl seviyorsun?" ve Alemlerin yaradılış sebebi bir gönlü en iyi anlatacak kelimeyi söyledi " Kördüğüm gibi Ya Aişe."

En büyük "Aşk"ın en Sevdiği eşini nasıl güzel seviyordu. Nasıl "Aşk"la Nasıl "Muhabbet"le yanaşıyordu. Kişi sevdiği insana baktığı zaman Hak'kı görür O'nda. Şükrünü eda edemezsem ya alırsa elimden Rab'bimden çok  seversem diye korkar. Rab'bine sıkı sıkı yapışır Allah için seven insan. Gözlerine bakar Ne güzel yaratılmış der şükrünü eder, sesini duyar Ne güzel yaratılmış der şükrünü eder. Yaradılışındaki mükemmeliyeti gördükçe Rab'binin mükemmeliyetini görür O'nda. Ne de güzel Yaratmış Rab'bim..

İnsan mutluluğu, hüznü, kaçışını sevgisine katacak. Yar bildiğini dost bilecek.

Rab'bim Razı olduğu kullardan olabilmemizi nasip etsin. Gönlümüzü her daim pûr eylesin. Bir cihana sığmayacak cennete taşacak bir "Aşk"'la sarınmayı nasip eylesin.Amin.Amin.Amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder