23 Ağustos 2013 Cuma

Okursan Anlarsın Müslüman.

Benim için uzun zaman oldu. Yazmaya değer konu çok ama yazacak kelimem az oluyor bu günlerde. Bazen dayanamıyor patlıyor cümlelerim okumak isteyen gözlere. Bugün,bu an bahsedeceğim konu biraz ilmi olacak biraz kişisel, biraz dini. Şimdiden nefis tiryakileri sayfayı kapatabilir. Usulca yaptıkları boş işe geri dönebilirler.

Allah, her ilmi yönden az da olsa gelişmiş müslümana tebliğ etmesini, anlatmasını, hidayet için vesile olmasını söylemiştir. Emri bil maruf nehyi anil münker dediğimiz bu olay ilim yönünden bilmeyi ve özellikle Müslüman kimliği taşımayı gerektiriyor.

Peki kimdir bu Müslüman kimliği taşıyan?

En basit şekilde İslamın ve İmanın şartlarını kabul eden ve o yönde yaşayan ( yaşamaya özen gösteren oldu artık) kimselerdir. Yani Allah'a iman, Peygamberlere iman, Meleklere iman, Kitaplara iman, Hayr ve şerrin, kaza ve kaderin Allah'tan geldiğine iman ve Kıyamet gününe iman etmiş oluyor Müslüman. İman etmekten kastım koşulsuz kabul etmek aslında. Burada ince bir konuya geçeceğim. Kitaplara iman diyoruz. Kitap, Kuran-ı Kerim. Aşk tarafından gönderilmiş tamamen açık bir Sır kitabı. Emirler belli, yasaklar belli. Peki hangi Emirlere uyuyoruz, hangi yasakları çiğniyoruz? İşte Müslüman kimliği burada devreye giriyor. İstediğini alıp istediğini kenara koyarak yaşanan bir hayat maalesef sadece kendini kandırmak oluyor. Yani öyle bir şey ki bu İman Şart diyoruz. Bir nevi "Zorunlu". Peki yasak denilen şeyi yaptıktan sonra iman etmiş mi oluyoruz Kitab'a. Peki farz dediğimizi yapmadığımız da kabul etmiş mi oluyoruz yapmak zorunda olduğumuzu? Kısaca biz gerçekten tam olarak iman etmiş mi oluyoruz? Kaçma nefis bir dur anlatacaklarım var daha.

Erkek kısmına değineyim bunun bir. Sana helal olmayan kadına dokunmak haram değil mi? Peki ya içki? Küfür şeytandandır demiyor mu kitabın? Küfredeni Lanetlerim demiyor mu Rab'bin? Gözün de hakkı yok mu üstünde, elin, dilin, aklın. Gafil misin senin olanı kontrol etmeye yoksa kontrol etmek mi istemiyorsun?

Peki kızlarımız ne alemde? Kim kabul etmezse kapanmanın farz olduğunu apaçık gafildir. Peki kapanmak nedir? Kapanmış gafillerimiz ne durumda? Allah Size Helal olmayanlara Karşı Haram olan bölgelerin örtünmesini, vücut hatlarının görünmemesini emrediyor.( Buna kulak, boyun, kol, bilekten yukarısı dahil) Moda ise tam tersini. İşte burada Şeytan devreye giriyor. Güzellik için değil Edeb için Kapananlara Müjde. Cennet Sizindir.

Sor kendine Müslüman,
için gerçekten yanıyor mu Mısırda katledilen kardeşine. Sen de Sosyal medya delisi misin yoksa. Her yana kayan mı olmalı Müslüman yoksa Emrolunduğu gibi Dosdoğru mu olmalı? Sor kendine.

Bir de bu konu var Müslüman kardeş. Benim sözüm, özü doğru olup yanlışa kaymışlara, gönlü hidayette olup farkında olmayanlara. Müslüman olup münafığa kayanlara. Sana, bana, bize yani. Hani kendi evladının canı yanar ya, kardeşinin, yeğeninin ya da sevdiğinin. Öyle hissettin mi katledilirken insanlık. Yıllardır filistinde dönen oyun görülmezmiş, Arakanda insanlar katledilmezmiş gibi Mısır yandı Rabia oldu her taraf. Olsun mutluyuz hamdolsun göz açıldı ama Şov bittiği vakit kim kalacak meydanda? Gönlün yansın Müslüman, Canın acısın. Dua et, Yan, Oku, Namaz Kıl. Allah O'nu istiyor senden, benden, bizden. Aşkla gel diyor kapıma, başka türlü gelirsen ne farkın var. Aşkla gidelim Rahmet Kapısına. Merhamet dileyelim Yanan kardeşlerimize. Bir gecelik dahi olsa Yanalım. Bir yanalım, bin olalım.

Kafa kağıdı müslümanlarından değil İman dolu Müslüman Olmak için Gayret Edelim. Anlatalım, Yayalım, Uyaralım. Biz, Doğru olmazsak. Yanlış hiç bitmez. 

Selametle Kal Müslüman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder